Politisk Motiveret Thriller

3.0
Snigskytte (Snipes) har taget en kvindelig (Fiorentino) våbenfabrikant som gidsel, for at få hævn for at hans datter er blevet skudt.

Stramt fortalt politisk motiveret thriller, der sætter spørgsmålstegn ved USA’s liberale våbenlov og følgerne deraf og det gør den helt fint.

Både som spændingsfilm og debatskabende drama stikker den medgivet ikke særligt dybt og er ikke specielt innovativ, men den fungerer tilfredsstillende nok på begge punkter til at man føler sig underholdt og fastholdt hele filmen igennem og det uden at kede sig en eneste gang. Mest overraskende er det alligevel hvor godt Snipes gør i den ene hovedrolle, hvor en afdæmpet præstation og en subtil stemmeføring giver hans karakter en overraskende human dybde, uden at blive rørstrømsk og plat. Instruktør Skogland, der også har skrevet historien, har vitterligt forstået at bruge hans begrænsede talent på den bedst tænkelige måde.

Så selv om ”Liberty Stands Still” måske ikke er en film der sætter mindeværdige spor efter sig, dertil er den for firkantet og perifer, så er den mens den kører, al tiden værd.
Liberty Stands Still