- Sådan skal den skæres -

5.0
Så kom den endelig. Filmen vi filmelskere har ventet på. ”Kiss Kiss Bang Bang” er intet mindre end en af de bedste og mest begavede underholdningsfilm fra Hollywood i umindelige tider.

Med en fræk blanding af krimigåder, galgenhumor, makkerskabsramasjang og sprød ironi synes denne instruktør-debut af Shane Black at gabe over en hel del, men sagen er bare den, at dette er en noget nær perfekt film, der ikke alene formår at jonglere med sine mange bolde i luften, den får det også til at se legende let ud.

Der er kælet for den mindste detalje, hvilket bl.a. kommer til udtryk i dialogen, som sjældent er set mere vittig, rap og velskrevet end her. Fabelagtigt og morsomt leveret af Robert Downey Jr. og Val Kilmer, som ikke alene klæder hinanden, men også lader til at nyde hvert sekund, de er på skærmen.

Udover nogle særdeles morsomme scener byder filmen desuden på en glimrende spænding, og de mange gode drejninger bidrager til en usædvanlig høj underholdningsværdi og et fremragende tempo i en film der bare blæser derudaf.

Og som om det ikke var nok, forkæles filmfansene ydermere med en snedig ironisk tone hele vejen igennem, som vender op og ned på filmklichéerne med et glimt i øjet, og i det hele taget sætter en dyd i at bryde med det traditionelle Hollywood-mønster.

Her har vi en film, der ikke alene tør lege med konventionerne og blande genrerne, men vigtigst af alt har sat sig for at belønne sit publikum – nemlig filmkendere og –elskere. En film der skider højt og helligt på de (alt for) mange Steven Seagal-fans og de Orlando Bloom-forgudende poptøser og i stedet omfavner os med celluloid i blodet ved at være en film, der i sandhed er dedikeret til ægte filmfans – af hjertet tak!
Kiss Kiss, Bang Bang