Fra Spike Lee Til Afdanket Actionhelt

3.0
Under et kup mod en pengetransport, kommer tyven Jack (Snipes) tilfældigvis i besiddelse af et kostbart maleri. Det får en gruppe gangstere til at kidnappe en af hans partnere, for at de selv kan få fingre i det.

Der var engang hvor Snipes medvirkede i kvalitative film som Spike Lee’s ”Mo’ Better Blues” og ”Jungle Fever”. I dag er han mest henvist til den type billige actionfilm man forbinder folk som Steven Seagal og Jean-Claude Van Damme med.

”7 Seconds” er netop også sådan en, produceret direkte til DVD, men i den bedre ende for denne kategori. Derfor er det ikke en film man som sådan kan anbefale til ret mange og som kun de mest taknemmelige actionfans vil finde en smule glæde i. Jeg vil da heller ikke nægte at min bedømmelse er en anelse for høj, hvad der måske skyldes de lave forventninger jeg så filmen med og af den grund blev ”positivt” overrasket.

Historien er som sådan hverken tyndere eller dårligere end i de fleste andre actionfilm, heller ikke de bedste af dem, men den føles sådan, da den fortælles sjusket og uden det store talent. Den hænger dog sammen og giver lidt mening, trods dens huller hist og her og så bydes der på et par solide actionscener af den gammeldags slags, som jeg indimellem kan savne midt i denne fagre nye teknologiske verden af computer-teknik. De er indrømmet intet særligt og selv i meget ældre film er de set langt bedre, men de leverer lige med nød og næppe varen, så det ikke bliver alt for kedeligt.

Så samlet set, trods fejl og mangler, så lykkes det mig lige akkurat at komme igennem filmen og føle mig underholdt, selv om det var på et lavt plan.
7 Seconds