Tombstone's Hårdføre Mænd

5.0
Den allerede legendariske Wyatt Earp (Lancaster) slutter sig til sine brødre i Tombstone, hvor der er problemer med en lokal bande. Da det kommer til et opgør, må den syge Doc Holliday (Douglas) træde til for at hjælpe.

Man skal næppe kende meget til westernfilmens historie, for at gætte hvad den her handler om og slutter med. Det gør nu intet, for med to så gode kræfter i hovedrollerne og med en instruktør som Sturges til at styre løjerne, så er man næsten med garanti sikker på at få en solidt produceret og flot film hvor godt skuespil, action, spænding og teknisk snilde er kendetegnene og det er også lige hvad man får.

Instruktør Struges hørte ikke til de trendsættende og stilskabende kunstnere indenfor filmverdenen (det er der jo så mange der ikke gør). Men han var en fantastisk håndværker, der kunne fortælle en god og medrivende historie så den sad lige i øjet.

Fortællingen om et af de mest legendariske opgør i den amerikanske historie, er blevet brugt og genbrugt i utallige film. Hvilken der kommer tættest på sandheden kan være svært at sige, hvis nogen af dem. Det er antageligt ikke denne her, dertil virker den som om den har for travlt med at være rendyrket underholdning og karaktererne er en tand for firkantede. Så forventer man en historisk korrekt gengivelse af begivenhederne og en dybere psykologisk film, så er der nok andre der kommer tættere på og ellers vil jeg anbefale at læse om det. Men søger man netop en vellykket gang underholdning, der lige berører et menneskeligt tema om tvivlen ved vold og beslutsomme mænd, der må tage ansvar de ikke ved om de ønsker at bære, men ellers koncentrer sig om at skabe en god ramme for at bygge op til det uundgåelige opgør, så gør ”Gunfight At The O. K. Correl” det næsten perfekt.

Efterfølges af ”Hour Of The Gun”.
Sheriffen fra Dodge City