Den Fortabte Oldman

4.0
Jeg faldt over denne film i Blockbuster, og da jeg er ret stor fan af Oldman skulle den da ses. Og det var en positiv overraskelse.

Oldman spiller den uheldige og samtidig småkorrupte politimand, der sælger informationer til mafiaen for at tjene lidt ekstra. I fritiden er han sin kone utro med en naiv elskerinde. Men da han stifter bekendtskab med en russisk forbryderdronning ændrer alting sig drastisk.

Oldman er som sædvanlig intens, men samtidig også mere afdæmpet end jeg har set ham tidligere, Olin er en bitch uden lige som den mystiske russiske forbryder og Michael Wincott giver den som hæs og ultra-sej hitman.

Instruktøren Peter Medak kender jeg kun fra sci-fi splatteren Species 2, men her viser han sig at være en bedre instruktør end man skulle tro. Filmen har et lille stænk af neo-noir stemning over sig, både med hensyn til den drømmende og hypnotiske kameraføring og den blues agtige musik af Mark Isham.

Hvis man forventer et actionfyldt kriminaldrama går man galt i byen, men hvis man nyder at se et stemningsopbyggende og suverænt velspillet drama, er dette da en mulighed. Dog synes luften at ebbe ud nogle gange, men det er til at leve med da præstationerne er så suveræne som de er.

Romeo bløder