Den Evige Taber

4.0
Enfoldig og temperamentsfuld storby-bonderøv (Eastwood), der tjener lidt på sidelinien ved gadekampe, tager på en tur igennem USA sammen med en ven (Lewis) og sin abe, for at opspore den kvinde (Locke) han har forelsket sig i og som han bilder sig ind, også er forelsket i ham.

Fornøjelig og letbenet komedie, hvor Eastwood i godt samspil med en orangutang (?) giver den som naiv, men godhjertet knoldesparker, der tages så ubarmhjertigt ved røven af en kvinde og hendes kærlighedsspil, som han intet har fattet af før sent.

Det er ikke særligt ambitiøst og det ville være synd at sige at det var overdrevent medrivende eller underholdende. Men lidt har som bekendt også sin ret og på sine egne primitive præmisser, så fungerer historien om den evige taber, som titlen så fint antyder, godt og byder på et par morsomme øjeblikke i en film det altså må være svært at have ret meget imod. Den virker i hvert fald så oprigtig i sit forsøg på at skabe et værk uden kunstneriske tiltag, at det næsten er befriende og så rammer den endda godt plet i sin uromantiske beskrivelse af den lille mands forgæves forsøg på at finde den sande kærlighed. Så søger man et godt grin og lidt plat humor, der nu aldrig vil få taget til at lette, så kan den så absolut anbefales.

Efterfølges af ”Any Which Way You Can”.
Bankekød til slemme drenge