Godt potentiale, men desværre...

3.0
Filmen har meget at byde på, og potentialet er der.
Der er ikke tale om endnu en ringe:

"Uh hvor har vi det hårdt - "lever på kanten" af loven og livet selv, for vi er nemlig unge i København"-film

... Og heldigvis, for den slags kan være lidt kedeligt. Der er noget reelt og godt indhold i filmen, skuespillet fungerer okay i det store hele. Historien er spændende, interessant og ikke særligt forudsigelig.

Det lykkedes mig ikke helt at finde ud af hvilket klassetrin de unge i filmen er på, og her falder filmen lidt i gennem. Der er et par hints i filmen, men intet sted får man helt konkret et svar på spørgsmålet. De unge virker som gennemsnitligt 17 årige der kunne være godt i færd med 1. eller 2. år af gymnasiet. Dog tror jeg egentlig at der er tale om 9. klasses elever, og så duer det ikke at bruge skuespillere der er så meget ældre, end de roller de skal spille. Det er ikke værre end at man bare kan forestille sig at det er elever i 1.g filmen handler om, så falder den ikke på denne "fejl".

En ting det meste af oplevelsen dog vælter noget på er, at filmen slutter brat - mere brat end den kan tåle. Man sidder tilbage med ubesvarede spørgsmål og uden hints til selv at gætte sig til, hvad der mon egentlig sker. Det kan være smag og behag om man synes om den slags slutning, jeg gør ikke, og det gjorde en stor del af publikum i biografen vist heller ikke. Der kunne gøres adskillige kommentarer og hvisken om "Sådan kan den da ikke bare slutte."
Man kunne passende sige, at filmen falder på, at de sidste 15 minutter er klippet væk, og det er uheldigt.

Filmen i sig selv står til 5 stjerner, men med den - synes jeg - meget upassende slutning, må det blive 3 fra min side.

Råzone