Ikke helt så god som 1'eren...men tæt på!

4.0
Jeg er netop kommet hjem fra biografens mørke, hvor jeg i 2½ time har været i selskab med det kendte 3-kløver; Sparrow, Swan og Turner...plus det løse.

Filmens omdrejningspunkt er en kiste, hvis indehold er af stor værdi for alle filmens medvirkende...dog af vidt forskellige årsager. Og så går den vilde skattejagt ellers, med kanonild, sværdueller, rom (masser af rom), havuhyrer og gamle bekendtskaber osv.

Tempoet er højt, de visuelle effekter mange og overvældende, og humoren langt mere sort end i The Curse of the Black Pearl.

Jeg indrømmer blankt at jeg hepper på CAPTAIN Jack Sparrow - han er min helt, og også i denne film leverer Johnny Depp en blændende og eksentrisk karikeret præstation. - Man elsker eller hader ham...jeg falder så ind under den førstnævnte kategori (og jeg var ikke den eneste i biografen i dag - der var jubelråb fra hele salen da han gjorde sin entre...med manér naturligvis).

Men...hvor godt jeg end kan lide konceptet, rollebesætningen osv, må jeg krybe til korset og erkende at denne film bærer præg af at være en mellem-film, uden en rigtig afslutning...men derimod lovning på en tredie film (og en fjerde?!?).
Filmen ender fuldstændig uforløst...et koncept jeg alle dage har haft det svært med - det havde jeg også med Ringenes Herre II.

Historien bliver også en anelse rodet...det er som om at Gore Verbinski vil fortælle for meget på for kort tid. Og så er der en del scener og personer, der virker lidt for meget som "fyld", og sagtens kunne være undværet. - Men det kan selvfølgelig være at det hele bliver samlet op i efterfølgeren.

Dead Mans Chest mangler lidt sin forgængers charme, men er meget underholdende, sjov (jeg grinede meget...rigtig meget...der var endda latterbrøl, nu jeg husker efter :-D) og absolut seværdig.
-Jeg glæder mig i hvert fald allerede som et lille barn til 3'eren!
Pirates of the Caribbean: Død mands kiste