Holder stilen, men stadig lidt skuffende

3.0
Små SPOLERS:

Endnu engang må RoboCop gøre sit for at rydde op i Detroit. Problemet er det eurforiserende stof Nuke, som narkobaronen Caine kan overtage byens underverden gennem. Men OCP har også planer for at udvikle deres projekter og udvide deres i forvejen næsten grænseløse magt i byen. Derfor bliver RoboCop negligeret til fordel for udviklingen af hans efterfølger: RoboCop 2.

Toeren er stilmæssigt ret lig den første film, men der er lagt mere vægt på den groteske humor, og scenerne hvor RoboCop er blid som et lam, er både langtrukne og lidt tåbelige. Effekterne har dog fået et nøk opad, og kampene mod RoboCop 2 er langt flottere end dem mod ED-209. Dette er et vigtigt aspekt i en SF-/actionfilm, og der trækker RoboCop 2 det længste strå i hele trilogien.

Der er stadig en del satire tilbage, de etiske spørgsmål rejses endnu engang, og volden spares der heller ikke på. Denne gang er det store trumfkort brugen af børn som skurke, og hvorledes et voldeligt samfund påvirker de helt unge til selv at begå vold. Hob er kerneeksemplet på dette, og selvom han gør en masse modbydelige ting, er han kun et barn, hvilket vises i hans dødsscene. Denne brug af børn fandt jeg nærmest urealitisk de første gange, jeg så filmen, men efter at have set autentisk baserede film som City of God, ses tydelige paralleller til verdens mest voldsramte områder. Det er disse satiriske og samfundskommenterende elementer, der blandt andet er med til at holde stilen fra etteren.

Historien er desværre ikke så medrivende, som det var tilfældet i etteren, utvivlsomt fordi der ikke er det store på spil denne gang, og der er ikke tale om personlig hævn, men blot et arbejde, der skal udføres. Engagementet fra publikum falder på denne baggrund og reddes kun i kraft af de veludførte actionsekvenser og det generelt høje underholdningsniveau.

RoboCop 2's største minus er manuskriptet, hvilket Sin Citys Frank Miller står bag. Hverken plottet eller replikkerne er så stærke som i den første film, hvilket gør, at RoboCop 2 desværre må lade sig nøje med tre meget små stjerner.
Robocop 2