My Name Is Gittes...J.J Gittes

5.0
Mit første møde med Roman Polanski viste sig at være en af de bedste filmoplevelser jeg har haft den seneste tid, og en af de bedste Neo-noir film jeg har set

Historien er bygget op omkring den Marlowe inspirerede detektiv JJ Gittes (en fuldstændig vanvittig dygtig Jack Nicholson) der bliver sat til at overvåge vandmogulen Hollis L. Mulwray da dennes kone mistænker ham for at være utro. Dog dukker der endnu en kvinde op der hævder at være Mulwrays kone, og hermed er der lagt op til et svimlende mysterium hvor den ene gruopvækkende sandhed afløser den anden!

Det ville være synd og skam at nævne mere om det komplekse plot her da folk der endnu ikke har set denne film bør opleve det selv, så hvis man er i humør til en klassisk detektiv historie med et par små twists er dette absolut ikke en film man må snyde sig selv for.

Det oscar-vindende manuskript af Robert Towne bliver godt dækket op af storslået musik af Jerry Goldsmith og John A. Alonzos dygtigt udførte filmning, og det er næsten umuligt ikke at blive opslugt af denne films mudrede og triste verden.

Som sagt: Et fremragende første møde med Polanski, og der er blot kommet mere blod på tanden hvad angår denne filmmager.
Chinatown