Ubehageligt Voldsorgie

3.0
Ung dagdriver (McKenna) får tilbudt en ubehageligt job som lejemorder, men da jobbet er udført vil bagmændene ikke betale ham. Derfra starter et sandt mareridt.

Instruktør Gordon har snart været i faget i mange år og har i visse kredse en form for kultstatus, men for menigmand er han aldeles ukendt, trods en række spændende film igennem årene, endskønt af en svingende kvalitet og ofte i B-film genren.

Med film som denne her, så forstår man dog hurtigt hvorfor Gordon ikke er et kommercielt navn, for trods dens kvaliteter og de er tilstede, så er den mere end svær at holde af og endnu sværere at se på, selv om den samtidig er fascinerende på en skræmmende måde. Filmen er et ubehageligt voldsorgie hvor der ikke lægges fingre imellem i dens udpenslede torturscener, men den har ikke des mindre en kant af psykologisk dybde når vi følger offer og bøddel, deres interaktion og de mekanismer der sætter i gang når folk udsættes for overgreb i længere tid. For de fleste vil dette dog højst sandsynligt nok drukne i kvalme og afsky.

Der spilles overraskende godt, trods de enten ukendte navne eller mindre kendte ansigter af den slags man mest ser i billige produktioner, som denne her også hører til. Selve historien, der er bygget på en bog af Charlie Higson, der mest er kendt som forfatter til diverse Tv-shows, er i sig selv ligetil, men man overraskes alligevel, men måske mest fordi filmens vold virker så chokerende realistisk at den næsten fremstår som en anti-voldsfilm.

Tæt på de 4 stjerner, men kun tæt på.
King of the Ants