Bigger But Not Better

6.0
Jeg nød den første Pirates film og synes at det var noget nær det ultimative inden for eventyr siden Indiana Jones, derfor var forventningerne til denne efterfølger selvfølgelig rimeligt høje. Og de blev indfriet.

Jack Sparrow har en ubetalt gæld til den forbandede pirat Davy Jones, der er kaptajn på Den Flyvende Hollænder. Midt i alt dette forsvinder Elizabeth Swann og Will Turner er nødt til at be Jack om hjælp, hvilket fører til en overflod af spøgelsespirater, drabelige fægtekampe og vilde kannibaler....

Efterfølgereren er mere storslået på (næsten) alle punkter end sin forgænger både hvad angår actionsekvenser, stunts og scenerier, og det er længe siden jeg har fået et så stort adrenalin-kick i biografen, plus at det er første gang jeg hørte klapsalver da Sparrow gjorde sin entre.

Effekterne og musikken er også om mulæigt endnu bedre end i den første. Specielt Davy Jones er noget af det mest fantastiske CGI jeg endnu har set og der er ingen tvivl om at efterfølgeren har haft et betydeligt større budget. Jojo Bruckheimer har ramt hovedet på sømmet med disse film. Men vi må for guds skyld heller ikke glemme den storslåede og suspense-fyldte musik af The Master Himself Hans Zimmer.

Præstationerne er endnu engang i top, specielt fra Depp som er om muligt mere overskruet, uheldig og en større vendekåbe end i første film, og jeg nød hvert sekund han var på skærmen og ingen tvivl om at han stjæler lidt af showet fra sine medspillere. Derudover er Orlando Bloom og Keira Knightley også fremragende, og der bliver gået mere i dybden med deres roller end i første film, og derudover kommer en herlig tilføjelse i castet i skikkelse af Wills forbandede far, Bootstrap Bill Turner.

Når dette er sagt synes jeg dog bestemt ikke at filmen er bedre end sin forgænger. Filmen er mere storslået ja, men stemningsmæssigt rykker den sig ikke fra 1'eren. Og jeg er spændt på at se om den kommende 3'er bryder den cirkel.

Fremragende Hollywood underholdning af bedste kiste :-), føler mig forpligtet til at give den fuldt hus også og en stor tak til Verbinski, Rossio og Bruckheimer for at have muliggjort disse film.

Pirates of the Caribbean: Død mands kiste