Suspensefyldt Splatter

5.0
John Carpenters The Thing må vel nok siges at være det ultimative når det gælder Space invaders film. Filmen er en non-stop, blæret opvisning i suspense, paranoia og frastødende make-up effekter.

En amerikansk station i Antarktis får en dag besøg af nogle yderst fjendtlige nordmænd, der synes besat af at slå deres egen hund ihjel. De bliver dog stoppet og eskursionen tager hunden til sig. Om natten muterer hunden og dræber et par af de andre hunde i buret. The Thing er løs og fra nu af er alle sig selv nærmest, for væsenet har nemlig den ubehagelige fordel at den kan fortære sine ofre for så at imitere dem, og usikkerheden breder sig som en steppebrand på den ellers så fredelige base.

John Carpenter har en fremragende sans for spænding og paranoia (hvilket også kom til udtryk i In The Mouth Of Madness), samtidig med at Rob Bottin og Stan Winston smider de nådesløse explicitte splattereffekter ind i den i forvejen onde historie og det virker simpelthen så godt, og man holdes i et hårdt jerngreb lige til sidste billede.

Visuelt er filmen også en nydelse fra ende til anden. John Lloyds production-design er grumset og har en ubehagelig stemning over sig, man ved aldrig hvad der kan ske derude i sneen samtidg med at indendørsscenerne også rummer en stemning der er meget ildevarslende, specielt i optakten til episoden med hunden. Vi må heller ikke glemme Ennio Morricones musik, der ligeledes ligger den sidste hånd på en noget nær perfekt visuel stil.

Castet gør skam også sit til at filmen bliver en nydelse. Her skal specielt nævnes Kurt Russell som den snarrådige pilot, Keith David som den tempramentsfulde Childs og Richard Masur som den forsigtige og indelukkede hundeelsker Murphy.

Alle gyserfreaks må og skal eje denne film fordi den indeholder det hele. Og her skal lige tildeles ros til Universal for deres flotte Collectors Edition.

Uhyggeligt tæt på de seks stjerner og det er VIRKELIG tæt
Det grusomme udefra