Seagal Som Politisk Actionhelt (?)

3.0
Forrest (Seagal) er ansat af olieselskabet Aegis Oil til at bekæmpe oliebrande og den slags, men da han aner at Aegis chef (Caine) ikke går af vejen for mord og forurening af naturen oppe i Alaska, for at nå sine mål, sætter Forrest sig op imod selskabet og det kommer til et voldeligt opgør på liv og død.

Jævnt underholdende tju-bang film med lejlighedsvis gode actionsekvenser og en eller anden form for miljøvenligt budskab (som er blevet svinet til for at være politisk korrekt).

Seagal der også selv har iscenesat, benytter her actionfilmen som mulighed for at lufte nogle af sine, efter sigende egne mærkesager, beskyttelse af naturen og en hård kritik af den profitjagtende olieindustri. Det har jeg personligt intet imod, selv om man altid kan diskutere om det passer til denne type film.

Som ramasjang er den indimellem lidt langsommelig og der er for mange stillestående passager i en ujævnt instrueret historie, men jeg har altid syntes at den hævende sig over den typiske Seagal-film og var en solid omgang underholdning.

Seagal ”spiller” desuagtet som altid, som ansigtet var frosset fast i en ubestemmelig grimasse et sted mellem en mindre smerte og ligegyldighed. Hans tale til sidst i filmen er i øvrigt måske nok tankevækkende, men næppe lige det hans fans, for sådan nogle findes vel et eller andet sted, gider at se eller i det hele taget forstår.
På farlig grund