..Old School..

3.0
Det er uhyggeligt få af Clinten’s film, jeg vil tildele mindre end 3 stjerner, for manden har utvivlsomt et særdeles rutineret touch, når det kommer til underholdningsfilm. Men der er nu stadig langt mellem de helt store filmiske oplevelser – med ”Unforgiven” som højdepunkt efter min mening.
”Absolute Power” er da også rutineret håndværk, men emmer stadig lidt for meget af middelmådighed og deja vu.

Ellers et særdeles solidt cast i form af Clinten selv, Gene Hackman, Ed Harris, Scott Glenn og Laura Linney. Skuespillet er da også fint, men der er på ingen måde plads til større præstationer med de temmelig spinkle karakterer in mente. Hackman gentager nærmest sin rolle fra ”No Way Out” med Kevin Costner (der er egentlig en del ligheder mellem de to film) og resten af holdet kører da også på rutinen - selvom Ed Harris dog lyser op en gang i mellem som munter betjent.

Men naturligvis har ambitionerne med denne film næppe været store, og jeg følte mig da ganske fint underholdt – uden på nogen måde at være imponeret.
"Absolute Power" er vel nærmest den gamle skoles lidt nedtonede version af "Oceans 12", hvor skuespillerne lige får sig en slapper, og leverer varen, men så heller ikke mere.
En af Clinten’s middelfilm, og ganske velegnet til en søndag, for nu at være en kliché :)
Absolute power