Jagten er begyndt!

4.0
Det er ikke hver dag man støder på en australsk gyserfilm. Men Wolf Creek var en af dem, og det viste sig at være en lille overraskelse.

Filmen tager udgangspunkt i de mange bortførelser der sker i Australien (som filmen også indledes med), og det gør selvfølgelig filmen mere autentisk og ikke mindst aktuel. Filmen har også sine klicheer indenfor sin genre, men de er på en måde behersket, og der spilles ikke på dem, som i amerikanske film. Også denne her indeholder nogle slemme voldsscener, men på en mere autentisk og ubehagelig måde. Filmen fungerer faktisk på enkle præmisser, der er ikke de store armbevægelser, og så er vi for en gangs skyld ikke overvældet af klicheer og morderens klamme motiver for at dræbe og bortføre folk. Det står lidt i det uvisse her, og det klæder filmen godt.

Udover det, så spilles der også flot over hele banen, og filmen holdes i (ikke overraskende) en rå stil, som giver filmen ægthed og nerve. Så alt i alt en glimrende film, måske ikke synderlig original eller spektakulær, men effektiv og langt bedre end mange amerikanske, simpelthen fordi den ikke er proppet med klicheer.
Wolf Creek