Kliché på kliché

1.0
En mindre gruppe bestående af et erfarent dykkerteam samt et par dygtige forskere udforsker et nyligt opdaget hulesystem, der befinder sig under vandoverfladen i Rumænien.
Da et stenskred blokerer den oprindelige indgang tvinges gruppen længere ind i hulesystemet, hvor de støder på en flok drabelige skabninger der venter i dybet.

The Cave er en lille klichépræget gyserfilm fra den spillefilmsdebuterende Bruce Hunt.
En film, hvor historien halter gevaldigt og den klaustrofobiske tilgang, der fungerer så overbevisende i den beslægtede (og LANGT bedre) The Descent, slet ikke har noget på sig.

Opbygningen og indledningen er nogenlunde spændende, men efter gruppen følger hulesystemet ned i dybet gør filmen det samme.
Der er stort set ingen intensitet at finde i action- og chokscenerne, samtidig er skuespiller præstationerne så lade og klicheprægede at man virkelig håber de dør.

Kort sagt; det er set tonsvis af gange før i beslægtede film (Pitch Black, Ghost Ship, Leviathan, Virus) og der er ingen underholdningsværdi i det.

Designet af "monstrene" er desuden decideret pinligt og ringe, de er langt fra imponerende eftersom hovedtrækkene overordnet set er tyvstjålet fra film såsom Alien, Species, Mimic etc.

The Cave fejler på næsten alle punkter og hvis man tiltrækkes af denne type film bør man uden tvivl opstøve et eksemplar af Neil Marshall's The Descent istedet.

1 stjerne.

The Cave