"They Never Went" etc. etc.

4.0
Veloplagt paranoid thriller fra post-Apollo æraens Amerika om tre astronauter, der skal sendes på den første bemandede rejse til Mars.

Alt går som planlagt og hele verden venter på opsendelsen. I sidste øjeblik trækker projektets "director" de tre astrunauter ud i al hemmelighed og sender rakketen afsted ubemandet.

Hele verden følger alligevel astronaternes tur mod Mars, men de aner ikke at det hele bliver faket i en hangar dybt i Mojave's/Nevada's ørken.

Efter den simulerede landing på Mars på en soundstage gør de tre astronauter oprør pga. samvittighed og ære og flygter ud i ørkenen.
Jagten på at bevare hemmeligheden og myten om de modige "mænd der omkom på Mars" kan begynde...

Filmen er både underholdende og interesssant, især set i lyset af diverse teorier om at mennesket aldrig landede på Månen. Disse teorier (og "beviserne", der støtter dem) er aldeles uholdbare hvis man kigger dem efter i sømmene, men der er alligevel mange, som tror på dem.

Som film er det nu ret underholdende (omend slet ikke mesterligt som visse thrillere fra den tid a la The Conversation, All the Presidents Men etc.), især pga. Elliot Gould og Hal Holbrook.

Kan klart anbefales.
Mission Capricorn