Dommedag Er Blot Begyndelsen

5.0
Et fremragende essemble af TV karakterskuespillere samt et brugbart og stemningsfyldt manuskript har gjort filmatiseringen af Kings mastodont af en roman til den bedste King mini-serie til dato.

Et frygteligt virus smitter og dræber næsten hele den amerikanske befolkning de få forvirrede (og rædselsslagne) overlevende må sande at en kamp af bogstaveligt talt bibelske porpotioner er ved at nærme sig i form af surrealistiske drømme om den godmodige Moder Abigail og den mystiske og sadistiske Mørke Mand. Opgøret nærmer sig og hvis side er du på?

Med en nærværende og truende apokalyptisk stemning er det lykkes Mick Garris at omformulere de godt 1500 sider til et kun momentvis kedeligt stykke underholdning. Specielt del 1 er en sand ubehagelighed hvor vi langsomt ser hvordan USA tvinges i knæ af den frygtelige epedemi samtidig med at noget lurer i horisonten. Del 1 fortjener næsten 6 stjerner.

Desværre går det ned af bakke i del 2 hvor truslen ikke synes helt så nærvrærende og den ender med at kamme over i en gang sødsuppe uden lige i den sidste halve time og figurene synes meget udvandede, men til gengæld er Del 2 langt mere underholdende end Del 1. Del 2 får 4 små stjermer.

The Stand er som sagt den bedste King mini-serie til dato, i løbet af de 6 timer filmen varer præsenteres vi for et enormt og for størstedelen intressant persongalleri. Der koncenteres dog om 15 hovedpersoner som vi får lov til at følge tæt og det er også dem filmen står og falder med.

Visuelt set er The Stand langt bedre end gennemsnittet af mini-tv serier. Specielt scenerne hvor kameraerne panorerer rundt på de store byer og ser hvorledes epedemien har sat sine spor, mens dystre guitarstringe fra W.G Snuffy Walden ledsager. Effekterne er dog meget TV-agtige og visse steder meget gennemskuelige men i forhold til at filmen er lavet til TV må jeg tage hatten af for dem.

Præstationerne består hovedsageligt af kenndte TV navne som Gary Sinise, Rob Lowe, Molly Ringwald og Jamey Sheridan. Men også Kathy Bates, Ed Harris og selv sportsstjernen Kareem Abdul Jabbar fåår lov til at kigge forbi.

The Stand er så absolut en film man skal se hvis man er vild med dette End Of The World tema. 5 stjerner alt i alt. Godt gået King og Garris!

PS. Tak til Scope for at have oprettet denne titel
Opgøret