Fantastisk ; forfærdelig.

6.0
Årets foreløbig bedste film. Dybt gribende, spændende og aldeles forfærdelig...som en film om 9/11 bør være. Jeg kunne ikke holde tårerne tilbage til sidst...filmen tvinger dig til at se de horrible begivenheder (og menneskerne der var involveret) i øjnene.

Filmen sætter ikke 11. september i nogen historisk kontekst, hvilket jeg mener er en fordel. Det fremhæver den menneskelige tragedie på dagen, psykopatiske (men alligevel menneskelige) terroristers vilje til at slå ihjel samt det totale kollaps i kommunikation mellem NORAD og FAA. Den eneste faktuelle fejl jeg umiddelbart lagde mærke til var at der var to, ikke en, storstilede militære øvelser den dag med kodenavnene Northern Vigilance og Able Danger - vist nok begge under vice-præsidentens topstyring. Men nummer to nævnes ikke i 9/11 Kommisionens redegørelse, så måske derfor er det udeladt.

De sidste minutter i flyets kabine er nervepirrende, næsten kammende over i det ubehagelige, og selvom vi ikke ved med 100% sikkerhed hvad der skete de sidste minutter på United 93, så ved vi hvordan det hele endte. Derfor bliver dine nerver gennembanket ud i tovene.

Ingen tekniske kommentarer denne gang...det virker ikke på sin plads. Slutningen er aldeles perfekt. Der var stille som graven i Dagmar.

Let's roll....over and out.
United 93