Et af de bedste re-makes!

5.0
Éfter en noget skuffende genindspilning af Hooper's 'Texas Chainsaw Massacre' fra 2003, var mine forventninger til dette re-make af´Wes Craven's ny-klassiker fra 1977 begrænsede. Selvfølgelig er det interessant at det er Alexandre Aja der har stået for instruktionen, men jeg bliver nu alligevel oftest skuffet over genindspilninger.

Men Aja beviser virkelig hans talenter i 'The Hills Have Eyes', han er ikke alene tro mod Craven's oprindelige idé og udførelse, han formår fakstisk også, som helhed, at gøre den næsten ligeså gennemført som originalen!

Historien er, som vi jo kender den, meget god og en glimrende afsats for en talentfuld instruktør. Men også stemningen i filmen rammer plet. Man når, trods den korte tid, at føle/identificere sig med hovedrollerne, og det er jo essentielt når vi taler gyserfilm. Her er heller ingen MTV-æstetik som vi jo desværre så ofte bliver bombarderet med, næh...her er en dvælen, lige på grænsen til at mainstream publikummet kan holde til det - og så kunne jeg alligevel godt have tænkt mig at filmen varede en halv time længere.

Skuespillet er glimrende og den tekniske side af filmen lader ikke meget tilbage at ønske. Her er ganske enkelt tale om en inspirerende og meget veludført gyserfilm, baseret på en klassiker.

Nu håber jeg så på at Aja vil påtage sig arbejdet med opfølgeren. Craven's 2'er fra 1985 var et makværk uden sidestykke, og tegner et udmærket billede af en stor-instruktør i forfald, siden har han jo ikke rigtig lavet andet end crap. Og med Alexandre Aja's føling med, og åbenbare forkærlighed for genren, vil jeg hilsen ham mere end velkommen i instruktørstolen til 'The Hills Have Eyes II'
The Hills Have Eyes