..Ætsende stupiditet..

1.0
Normalt vil jeg mene, at jeg er meget åben overfor diskussion omkring en films kvaliteter - men en sjælden gang kan jeg kategorisk afvise, at mit syn på filmen vil ændre sig. Noget der utvivlsomt er tilfældet med “Cabin Fever”.
På trods af de mange advarsler - eller måske netop derfor - var min nysgerrighed blevet pirret, og da jeg fandt “Cabin Fever” til meget beskedne penge i Blockbuster, måtte jeg naturligvis undersøge sagen - kunne den virkelig være så slem?
Ja, er svaret, og jeg har egentlig lidt svært ved at indkredse det værste ved filmen, men here goes:

Noget der umiddelbart falder i øjnene, er den fuldstændige mangel på logik og motivation hos karaktererne. Gang på gang sad jeg forundret, og forsøgte forgæves at forstå hvorfor det tvivlsomme persongalleri handlede som det nu engang gjorde. Til sidst måtte jeg konkludere, at det ganske enkelt er umuligt, at identificere sig med nogen i denne film. Stupiditeten eskalerer fuldstændig uhæmmet, mens man som tilskuer føler sig fanget i en form for Twilight Zone.
Som Force nævner i sit indlæg, er der en fuldstændig forrygende scene, hvor en retarderet dreng - igen fuldstændig vanvittigt og umotiveret - indleder et capoeira-lignende angreb, som efterfølges af noget ligeså vanvittigt bonderøvslogik. Jeg var ganske enkelt paralyseret et par sekunder, inden jeg selv og min kammerat flækkede af grin.

Skuespillerne er himmelråbende inkompetente, og passer derfor usandsynligt godt sammen med manuskriptet. Jeg morede mig i det mindste lidt over “protagonistens” ualmindeligt fimsede stemme, som lyder ret underholdende, når han en sjælden gang forsøger sig som alpha-han :)

Slutningen er så hamrende latterlig, at den matcher resten af filmen perfekt. På dette tidspunkt havde jeg naturligvis opgivet, at finde nogen form for sammenhæng i filmen - men det er åbenbart et ynkeligt forsøg på lidt sort humor, der falder fuldstændig til jorden.
“Cabin Fever” beskrives bedst som decideret studie i inkompetence - dog må man beundre den imponerende stringens, for der er absolut intet aspekt ved denne film, som ikke emmer af fuldstændig mangel på forståelse for humor, drama, uhygge og simpelthen film generelt. Den dårligste film jeg længe har set - og selvom jeg ellers normalt kan sætte pris på lidt ufrivillig komik, så er det her simpelthen for ringe. Hvordan Jyllands-posten kan antyde en form for potentiale, og B.T. kan tildele 5 stjerner, er mig fuldstændig uforståeligt.
Cabin Fever