Lun Altman

5.0
Som supplement til Sandmands anbefaling vil jeg også nævne filmens absolutte midtpunkt, nemlig den rigtige garvede radiovært Garrison Keillor, som mere eller mindre spiller sig selv.

Ingen skuespiller kunne ha' eftergjort dén fascinerende demonstration af, hvad old school køligt overblik i mediebranchen indebærer. Jeg har ganske enkelt aldrig set noget lignende.

Med lidt underholdningsforvænt kynisme kan man anføre, at filmen måske er en anelse for lang set ift. "begivenheds-frekvensen", men dette udbedres til fulde af den overdådigt stemningsfulde musik, som i al sin enkelhed er den del af filmen, fordi den fremføres på scenen - noget som både Meryl Streep og d'herrer John C. Reilly og Woody Harrelson kan være særdeles stolte af. (... Men stadig ingen over Keillor, der taler, synger og reklamerer for hvedekiks og gaffatape, så det er en lise!)

Den opfindsomme indramning af historien om det antikverede varieté-shows sidste aften i en film noir-fortælling gør det hele endnu mere bevægende og elegant. Castingen af Kevin Kline og Virginia Madsen til denne del af filmen er perfekt.
A Prairie Home Companion