Overdose?

1.0
Et rædsomt plot, jammerligt skuespil og huse der vælter som flade papkulisser. Fejlene står simpelthen i kø for at blive peget fingre af.

"Speed 2: Cruise Control" er as bad as it gets - en fuldkommen uudholdelig skidt efterfølger til 90'er hittet "Speed", der var en strålende actionfilm i øvrigt. Instruktøren Jan de Bont brilliere på ny - nej. Sandra Bullock når endnu et højdepunkt i sin karriere - nej. Endelig en efterfølger der opbakker sin forgængers flotte struktur og ikke splitter alt fra hinanden - nej. "Nej" kan der kun siges om de Bont's tåbelige misforsøg på en succesgentagelse. "Speed 2" går i spåner allerede fra sin start og ender i et ultra lavt anti-klimaks og hele spilletiden igennem, ligner affæren en sten der blot synker til bunden nås. Og det gør den.

Jan de Bont tager skraldet som filmens syndebuk, men Jason Patric, Sandra Bullock og Willem Dafoe hjælper skam også skidtet godt på vej til at gå helt i hundene. Der er absolut intet at hente i de helt igennem hule præstationer. Den grundlæggende præstation ligger vel i at bevise, hvor lidt kvalitet man kan fylde 2 timer med: Intet.
Som underholdning bestående i hvor elendig en film kan laves, leverer "Speed 2" da varen. Noget siger mig bare, at den forlængst har overskredet udløbsdatoen og måske derfor forlader man opholdet med en dårlig fornemmelse i maven.

"Speed 2" snyder filmstandartens minimumskriterier, hver og en forhåbning om en fungerende 2'er, men aldrig min personlige overbevisning om, at denne film er en af de absolut ringeste jeg nogensinde har set.
Speed 2: Cruise Control