John Woo's triumf

5.0
Hard Boiled var filmen der definitivt gav John Woo en billet på første klasse til Hollywood. - Ingen tvivl om det. Men derfor burde man absolut ikke gå glip af denne fantastiske actiontriumf som Woo instruerede før Hard Boiled.

The Killer har alle de klassiske Woo elementer: Symbiosen mellem godt og ondt. Flyvende duer og kristne symboler. Voksne der ofrer deres liv for børn. Voldens cyklus og selvfølgelig to pistoler rettet mod hinanden. The Killer følger en Woo-opskrift som denne gang er afvejet til perfektion.

Det er rigtig lækkert at historien primært følger lejemorderen. Den professionelle hitman, som med kirurgisk indsats kan skaffe ethvert problem af vejen, undtagen de problemer som hans egen samvittighed skaber. Derfor bliver The Killer ikke så sort/hvid i sin godt/ondt tematik (som findes i langt mere cementerede former i hans amerikanske film). Dette gør samtidig The Killer til en af hans mest nuancerede film. - Noget som jeg gerne ville se mere af i hans Hollywood produktioner.

Og for alle actionfans er der også rigeligt på middagsbordet. The Killer er lige præcist den opera af vold, som vi kender Woo for, og det rent tekniske er upåklageligt. Slow motion og multiple angles, får det hele til at se så forbandet flot ud.
The Killer