- Godt forsøg -

3.0
Ganske habilt forsøg på at lave en dansk thriller med politiske elementer. Åke Sandgren viser her, at han har flere tangenter at spille på ovenpå den vellykkede dogmefilm ”Et Rigtigt Menneske”.

Ideen om at lade store dele af filmen være set gennem hovedpersonernes eget kamera er ikke helt dum. Det skaber en intensitet i mange af scenerne, og filmen er ligeledes klippet godt sammen, således at spændingen fastholdes langt hen ad vejen.

Skuespillerne bidrager ligeledes i den positive ende, hvor både Trine Dyrholm og Kurt Ravn ses velspillende, men hvor Lars Brygmann må siges at stjæle billedet som iskold byrådspolitiker med følelserne i klemme.

Desværre ødelægges meget af det, filmen har bygget fint op med en overdramatisk og malplaceret slutning, som, ved at virke ualmindelig søgt, går imod filmens ellers så subtile spænding.

Indtil da fungerer filmen ellers fint, og den står tilbage som et frisk forsøg på at peppe genren op herhjemme. Man havde dog gjort klogt i at udforske magtspillet og den lurvede politik noget mere og følge temaet helt til dørs, frem for desperat at jage chokket til sidst.
Fluerne på væggen