Tragisk nedtur for Stone!

2.0
For to år siden vendte Oliver Stone tilbage som instruktør efter et par års pause, og hans tilbagekomst blev ikke ligefrem modtaget med åbne arme, efter den noget middelmådige storfilm, Alexander, som skuffede mange, også mig. Her forsøger Stone at rette på fejlen, men det lykkedes altså heller ikke her. Det kommer vel næppe bag på nogen, at det netop blev Stone der tog projektet op om World Trade Center. Desværre er hans nye film noget af en fuser, den er hverken god, politisk eller specielt interessant skruet sammen, det er ren og skær en overlevelses film, en slags hyldest til politifolk og brandmænd, og det er ærligt talt hverken spændende, medrivende eller vedkommende, blot kvalmende og typisk amerikansk, blot i en mere afdæmpet udgave end ellers, men samme fis når det kommer til stykket.

Stone går simpelthen forkert til værks og vælger et kedeligt udgangspunkt til denne forfærdelige tragedie, filmen kunne ligeså godt have været en efterfølger til Ladder 49. Stone har simpelthen fejlet med denne mission, og godt være han havde gode intentioner, men det er generelt små bagateller der kommer til udtryk, og det bliver ganske enkelt aldrig vedkommende. En gang var den (tidligere) kontroversielle instruktør Stone ikke bleg for at fortælle en historie med hjertet. Vi skal helt tilbage til 1995 for at finde en værdig Stone film, og siden har der altså været langt mellem snapsene. Hans stortid er desværre forbi, jeg tror næppe han kan tilbyde mere, men jeg er åben og håber på, at han gør et comeback, selvom det så sandelig ser sort ud for ham.

2 stjerner fra mig, og de går primært til en flot visuel side og flot kameraarbejde. Cage er nu heller ikke helt tosset i hovedrollen, men kan desværre ikke løfte det tynde manuskript, ikke alene i hvert fald, så stor en skuespiller er han ikke.
World Trade Center