- Brandvarm anbefaling -

5.0
”Running Scared” er titlen på en stor overraskelse i den positive ende.

Instruktør Wayne Kramer gav os et par år tilbage den vellykkede ”The Cooler”, der bød på god underholdning med noget på hjerte, og selvom han denne gang kun er ude på at underholde, må ”Running Scared” siges at være en mindst lige så vellykket film, da den gør netop dette på hæderlig vis.

Spilletiden flyver af sted i en hæsblæsende omgang politiet-efter-røverne-efter-mafiaen-efter-røverne. Der er nemlig flere bolde i luften her, men det gør intet, da det bidrager til den forrygende spænding, som filmen leverer fra start til slut. Der er fart på hele vejen, og det er vel at mærke på den gode måde, da det veldrejede plot udføres glimrende i praksis.

Det der så gør filmen rigtig god, modsat bare god, er dens hårdkogte stil. Der er blod og ubehagelig vold til den store guldmedalje, og tak for det! Ikke at actionfilm skal være voldelige for at være gode, men når volden kombineres med så lækker en stil samt visuelle delikatteser, som det er tilfældet her, må selv Quentin Tarantino gnide sine hænder af fryd.

Selvom filmen ikke skal tages for mere end den er, nemlig gedigen underholdning, så er det i øvrigt rart med en actionfilm, der tager sig selv alvorligt uden at den overvurderer sig selv. Miljøet i filmen er spændende og sløret løftes for en fæl underverden på stemningsfuld vis.

Den får lov at snige sig op på fem stjerner, for det er unægtelig sjældent, man støder på så god underholdning som her.
Running Scared