Bragende visuel

4.0
Michael Mann har virkelig en evne til at pakke ordinær popcorn-underholdning ind i flotte æstetiske rammer. Historierne i Manhunter, Heat, The Insider eller Colleteral kunne være fortalt langt mere ordinært, men under Mann's kyndige hånd bliver det oftest til smuk palette af lys, lyd og farver.

Miami Vice er måske en af de mest ordinære plots har har leveret, men æstetisk er den det mest ekperimenterende. - Og heldigvis blev resultatet vellykket.

Måske har Mann taget successen på forskud, og har benyttet denne fordel til virkelig at få afprøvet nogle idéer. Det er rystende kamera, ude-af-fokus indstilning, underbelysning, kornede billeder, og grov, usympatisk klipning.

Det er virkelig rart at se en hærdet filminstruktør der stadig prøver at presse sit udtryk i mere ekstreme retninger. Og dette gør virkelig gode ting i en film, som indholdsmæssigt er ganske jævn.

Hvis man kun vil have en god historie, så kan man jo bare læse en god bog. Film-mediet fortæller med billeder, så hvorfor ikke prise filmen for dens billedside?
Miami Vice