Stil og (en smule) substans

4.0
Der er lagt op til en hæsblæsende action når Christian Bale slår sig løs som uovervindelig super-cop i b-films instruktøren Kurt Wimmers futuristiske thriller.

I en verden hærget efter 3. Verdenskrig har den mystiske Father (Sean Petwee) besluttet sig for at det definitivt skal være slut for mennesker at føle noget for at undgå endnu en altødelæggende krig. Så derfor er Prozium opfundet. Et "vidundermiddel der bedøver følelserne i noget tid. Alle mennesker går jo derfor rundt som zombier uden nogen ide om om hvordan det er at føle noget. Preston (Bale) er medlem af The Grammaton Clerics en special enhed som skal forhindre det stigende antal oprørere i at frempromovere det lokkende rusmiddel: følelserne. Men da Preston ved et uheld taber sin interval med Prozium indser han at det regime han arbejder for er fuldstændig råddent.

Filmen hører til i den mere vellykkede ende af Matrix kloner og til tider fører filmen faktisk nogle ret gode pointer frem. At det er vigtigt at huske følelserne også samtidig er det der definerer os som mennesker og når de bare undertrykkes i den grad som det gør her må det jo ende i at folk blot bliver tomme skaller af kød og blod (et meget godt eksempel på dette siges igennem Sean Bean efter Preston har sagt i'm sorry hvorefter Bean proklamerer: No you're not, you don't know the meaning of that word), et billede jeg helt sikkert ikke glemmer er billedet hvor alle folk som et urværk tager deres Prozium og sprøjter det ind i venerne...En smule foruroligende. Dog gad jeg godt at se der var gjort mere ud af historiedelen i stedet for at lade filmen kamme over i uforskammede flotte, men også tomme actionsekvenser i sidste halvdel.

Som sagt er actionscenerne utroligt flotte, kamp-stilen gun-kata der blev specielt lavet til denne film er en meget alternativ og frisk måde at kigge på kampsport. Og det ser forbandet fedt ud når Bale mejer 40 mennesker ned så stilet. Jojo, underholdningen er skam helt i orden og på trods af sit relativt lille budget går det aldrig hen og kommer til at se falsk ud.

Bottom line: Et konstant underholdende action-flick der aldrig taber pusten samtidig med en smule kød på historien, men desværre ikke nok og mange gange synes det hele lidt for letkøbt.

Tre store stjerner herfra

Cubic