Tørret blod og rustent jern

4.0
Jeg har aldrig set den oprindelige version af THHE, og måske er dette en fordel taget omtalen i betragtning. Jeg har ikke andet end filmen i sig selv, at vurdere den udfra.

Det er virkelig en splatter med stort S. Lige på, kold og kynisk, og rablende i alle henseender. Der bliver ikke brugt meget tid på spændingsopbygning. Knap nok er filmen startet før man overlæsses med slagtescener, men, hey! - sådan er genren jo.

Filmen er rigtig god til at etablere familien der skal 'ofres' for de kødglade ørken-mutanter. De er alle nogle irriterende egocentriske røvhuller lige fra starten af, og man sympatiserer sig ikke sønderligt med nogle af dem - før det virkeligt går galt for dem.

Jeg var tæt på at hade filmen for den måde børn bliver brugt (eller misbrugt på) i historien. Det er en irriterende gyser-kliche at udsætte børn for altoverskyggende farer, og i THHE bliver den udnyttet lidt for ekstremt. Men samtidig engagerer det virkelig den voksne tilskuere, hvis maven ellers kan tåle det.

Atmosfærisk klarer filmen sig rigtigt godt, og den dummer sig absolut ikke ved overdrevet brug af effekter. Intensiteten er fortræffeligt.

Den er måske ikke rivende orginal, og man kan beskylde den for at adskille sig fra mængden alene ved at være langt mere grænseoverskridende end de øvrige horror film der findes i dag. Selv Saw må bukke sig for THHE's radikale ultra-vold.

Så kan den anbefales? - Kun hvis man tør, men småbørnsforældre burde holde sig langt væk.
The Hills Have Eyes