- Visuel fryd -

4.0
Den habile tysker Marc Forster træder her ud af ”Finding Neverlands” lyse og legende univers for at genfinde de mere mørke psykologiske kroge, som han også udforskede i ”Monster’s Ball”.

Resultatet hedder ”Stay” og må siges at være vellykket. En velfortalt og medrivende fortælling, hvor brikkerne først falder på plads til sidst og på en sådan måde, at det sætter resten af filmen i et nyt og tankevækkende perspektiv.

Nok er det ikke filmpoesi, men det er ualmindelig godt håndværk, og Forsters sans for det visuelle kommer atter til udtryk denne gang. Filmen er fyldt med lækre billeder, og de mange glidende overgange er fremragende eksekveret.

Filmens drømme-cast sætter gang i forventningerne, men netop derfor er det skønt at konstatere, at der leves op til renomméet. Naomi Watts mangler måske lidt udfordring i sin rolle, men gør det fint, Ewan McGregor er som altid god, mens unge Ryan Gosling fortsætter sin gode stime af toppræstationer – den knægt bør man holde øje med.

”Stay” må derfor uden tvivl betragtes som seværdig. Det er ikke verdens dybeste film, men bestemt heller ikke det modsatte, og Forsters glimrende instruktion holder liv i tingene og sørger for, at man ikke går tomhændet derfra.
Stay