Chucky slår sig løs

4.0
En seriemorder; Charles Lee Ray, der strangulerer sine ofre, er på en vild flugt fra politiet og vælger at søge skjul i en legetøjsforretning.
Politimanden Mike Norris, der har forfulgt Ray igennem længere tid følger ham derind og formår at sende et dræbende skud i kroppen på Ray, der som sidste udvej tyer til den voodoomagi han utroligt nok mestrer, hvormed han overfører sin sjæl til en såkaldt Good Guy dukke.
Derpå sætter en serie af mægtige lyn ild til hele forretningen og Charles Lee Ray er død – eller er han?

Den originale Child’s Play kører, modsat de mange efterfølgere, med fuld alvor i de involveredes ansigter igennem det ret utrolige plot.
Filmen er en typisk 1980’er slasher-film med alt dertil hørende.
Plottet er forholdsvist minimalt tacklet og de udprægede ”gummi”-effekter kører med fuldt blus, hvilket resulterer i sjove - om end det ikke er intentionen – scener, hvor vores helte jager eller bliver jaget af Chucky-dukken.

Den familie som Chucky-dukken ender hos er alene-moderen Karen Barclay og hendes søn Andy.
Karen skuffer uigenkaldeligt Andy da hun ikke har købt en Good Guy dukke til ham i fødselsdagsgave.
Senere får Karen ved hjælp af en veninde; Maggie, der desuden bliver første offer for Chucky, fat i en dukke via en lusket person, der antageligt har stjålet dukken efter branden i legetøjsbutikken.

Alt i alt har Child’s Play masser at tilbude den gyserelskende filmfan.
Voldsomme og fantasifulde samt klichéprægede dødsscener, en håndstyret dukke, der jagter en lille knægt gennem en stue, masser af underholddende one-liners fra Chucky kombineret med halvdårlig dialog fra de resterende skuespillere osv.
I sidset ende er den originale Child’s Play den eneste i serien - der senere har ændret navn til Bride/Seed of Chucky – der er værd at tjekke ud.

God fornøjelse og 4 små stjerner herfra.
Barneleg