Fornuftig skruet sammen

4.0
Ok. Jeg er en kendetræt af ordet 'følelsesporno' i forbindelse med den film. Ja, man ser folk flæbe og ja, folk bliver meget ømme og siger store ord til hinanden. Og hvad så? Hvordan fanden skulle familier den dag ellers reagere? Med stoisk ro? Næppe.

Flere mener filmen er for lang, og at slutningen er forudsigelig. Øh ja? Hvad kunne man ellers regne med? Længden af filen, illustrerer, synes jeg, udemærket hvorledes de to politifolk måtte have oplevet det helvede det var, at være indespærret under så megen beton, stål og støv.

Alt i alt, synes jeg at Stone formår at lave en film, der udemærket illustrerer hvordan situationen blev oplevet for en ganske llle skare. Det er ikke de store linjers historie, vi får ikke baggrunde for angrebet at vide, eller den store forklaring. Men det gav i hvert fald mig en ide om hvordan de involverede politi/brandmænd oplevede situationen. Ja, til tider er filmen amerikansk patriotisk. Men hvordan fanden skulle folk ellers reagere. Jeg synes filmen giver et fornuftigt billede af hvorledes nogle mennesker oplevede 9/11. Hvis du ser filmen som det den er, så er jeg sikker på at du også får en oplevelse ud af det.
World Trade Center