Begavet uhygge

4.0
Det er yderst spænende at se Shadow Of The Vampire. En fremragende hyldest til vampyrfilmen Nosferatu, men og en hyldest til filmkunsten i sig selv. Folk glemmer nogengange hvor fortryllende film egentlig er, men når man ser John Malkovich, stå at forklare om hvor smukt det egentlig er, er man sikker på at det aldrig vil være det samme at se en film igen. E. Elias Merhige har skabt en fantastisk film, med gys og gru og en ualmindeligt velspillende Willem Dafoe i hovedrollen. Absolut anbefalelsesværdig.

F.W. Murnau var besat af tanken om at gøre sin gyserfilm Nosferatu til et mesterværk, og derfor caster han den rigtige vampyr, Max Shreck i hovedrollen. Murnau giver Max en belløning Greta, hvis han kan holde sig i sit gode skind under optagelserne. Men Max begynder langsomt at gå på filmholdet én efter én. Men filmholdet har et problem. De befinder sig på en ø, og der er ikke mere benzin på flyet.

Filmens hovedrolleindehaver John Malkovich gør det utroligt godt. Han er yderst skræmmende som den overperfektionistiske instruktør, der er mere end besat om at gøre sin film så storslået som muligt. Men bedst af alle ses Willem Dafoe, der er utrolig som vampyren Max Shreck. Også Udo Kier har en utrolig rolle som producenten Albin Grau, der synes at det er en vanvittig dårlig idé at ansætte en ”rigtig” vampyr i hovedrollen. Filmen er en fremragende og skræmmende vampyrfilm, der burde ses af så mange som muligt.
Shadow of the Vampire