Krydret debut

5.0
Hold kæft hvor er det bare befriende at se Reservoir Dogs. Der bliver endda lagt ud med filmhistoriens bedste dialog, og hvis der er noget Quentin Tarantino kan, så er det at skrive dialoger. Han er et filmgeni, der absolut fortjener den opmærksomhed han har. Og hvis der er noget han gør, så er det at kæle for sin film, det må da være et af grundene til at han har så lidt film på cv’et. Og når en mand som ham, samler hver eneste øre han fandt på Reservoir Dogs, må man nok give respekt for det. Han sælger to manuskripter, han får Harvey Keitel til at betale alle flyture og han optager sin film i et gammelt varehus. Det må den strideste filmmager give en del respekt for. Alt bare for at opfylde en drengedrøm.

Ud fra hjertet af Texas, en videobutiksejende splejset fyr. I dag et af verdens mest omtalte filminstruktører. Lige fra blodbadet Kill Bill til den coole og elegante Pulp Fiction, har instruktøren klaret det fantastisk godt. Jeg mindes ikke at have set en uvellykket Tarantino film. Hver af hans film har en fuldkommen uimodståelig charme og coolhed. Så bare han har rørt en dvd står der:
By Quentin Tarantino! Uden at den film har noget med ham at gøre. Tarantino er blevet et klart forbillede for alle der vil lave en actionfilm. Og det er da med god grund.

Reservoir Dogs er mesterens bedste film på nær Pulp Fiction. Filmen indeholder også en række hel del ulækre scener. Især scenen hvor de to politibetjente snakker sammen, og bliver nødt til at anstrenge sig om hvert et ord de skal sige. Også tortur scenen ville være klart mindre væmmelig, hvis den ikke var ”Off-screen”. Denne scene er også ualmindeligt godt skruet sammen, da der først kommer den svingende musik, og derefter noget totalt væmmeligt.

Ja, jeg kan kun melde mig ind i rækkerne af fans, der elsker Tarantino. Hans valg af musik, skuespillere, kameraføring, manuskripter, klipning, skuespillere er helt uimodståeligt. Den mand er fantastisk.
Håndlangerne