Bat Out Of Hell

3.0
En bus fyldt med unge, strander ude på en øde landevej og snart er de alle i fare, da et bevinget monster (Breck) dukker op.

Egentlig burde jeg slet ikke kunne lide denne her gyserfilm, mine forventninger var da også helt nede. Den første film startede som bonderøvsgyser a la ”The Texas Chainsaw Massacre” og endte som ren monsterfilm, og selv om disse stilskift burde have været med til at gøre den overraskende og underholdende, så fremstod den mig som kedelig og plat. De unges totalt usandsynlige opførsel i den film, gjorde også sit til at ødelægge oplevelsen.

I denne her efterfølger er der ingen af disse stilskift overhovedet, da vi jo nu ved (hvis man har set den første) hvad det drejer sig om. Så det er en rendyrket monstergyser og det er også godt nok, også selv om den egentlig ikke er særlig uhyggelig, for den underholder fra start til slut.

Selve ideen med alle disse unge fanget i en bus i meget af spilletiden, kan lyde ensformig og kedelig, men jeg fandt at det faktisk fungerede overraskende godt og blev fint udnyttet. Da de unge samtidig opfører sig noget mere realistisk indenfor filmens rammer, midt i al det urealistiske der foregår, så var filmen reddet for mig. Den er teknisk udmærket lavet, for en lille film at være, og historien fortælles lige ud ad landevejen som det sig passer bedst til den, så det bliver intens og medrivende. Instruktør og manuskriptforfatter har i hvert fald vist hvad det her gik ud på og ikke forsøgt andet end det.

Jeg må derfor erkende at jeg bedre kunne lide denne toer, og se det var ærligt så også det mest overraskende ved den.
Jeepers Creepers 2