This movie is very bad. NOT!

5.0
Det var med blod på tanden, jeg gik ind i mørket. Det er lang tid siden, vi har set noget så sjovt som Borat. Det er totalt syret, totalt langt ude og ikke mindst totalt morsomt! Så, endelig er den her.

Ali G Indahouse var helt igennem forfærdelig. Mage til horribel komedie. Så derfor havde jeg dårlige fornemmelser om at Borat ville blive forfærdelig. Men da jeg så traileren fik piben en helt anden lyd. Allerede dér var jeg flad af grin, så derfor var jeg fast bestemt på at tage ind og se den. Mine høje forventninger blev helt igennem indfriet. Det lignede også for de fleste i biografen, bare ikke dem som flygtede undervejs.

Borat er blevet helt ustyrligt hypet. Især blandt de mange unge Mtv seere, så derfor ville det næsten være umuligt at det ikke blev en succes. Så derfor går alle unge med hang til popkulturen rundt, stoppet op ”Jagshemash” og ”This is my sister!”. Men det er skam ikke bare disse, der bør tage ind og se den. Filmen er også til biografgængeren, med hang til politik godt rystet sammen med en omgang solid satire. Borat rager ikke bare ved grinemusklen, men rager også i politiske sager. Det gør dog ikke at det er en film for alle, der da var en hel del gæster der flygtede under Borat’s og hans meget overvægtige producer.

Borat er ikke bare stopfyldt med pinlige episoder, den er skam også fyldt med varme og kærlighed. Borat må nok siges at være filmen der har alt. De sørgelige steder, de muntre steder, de absurde steder og de helt igennem tragisk morsomme steder. Det er efterhånden sjældent at der bliver lavet mockumentaries, og denne er helt bestemt med til at give denne genre liv og glæde. Det er ærligt talt dejligt med film som denne, der bare kan tage pis på alt og alle. Uden at det på nogen steder bliver overflødigt eller vulgært, eller for den sags skyld flabet.

Det og så er den godt krydret med Kazakhstansk musik. Det føles helt igennem genialt og forfriskende, at vi for en gangs skyld for noget andet i film end de store symfonier. Larry Charles har lavet det uhyrligt gennemført, uden at det på nogen måde er gjort halvtfærdigt, som mange på denne side påpeger. Den har helt bestemt sat sig fast på min topliste, endda efter første syn. Jeg kan kun anbefale denne fremragende satire, til alle der bare kan lide film det mindste. Eller også til folk der ikke kan lide film, for at få stiftet en interesse!
Borat