Infernal Boston

5.0
Det er en fryd at se Scorsese vende tilbage til nutidens mørke gader og psykotiske gangstere. Goodfellas har altid stået for mig som hans ypperste værk, og med The Departed havde jeg virkelig en følelse af at den erfarne instruktør vendte tilbage til sin hjemmebane.

Og Scorsese er virkelig tilbage på sin egen banehalvdel, når han atter beskriver nutidens gangstere der maler storbyens gader blodrøde. Sammen med sin eminente klipper Thelma Schoonmaker, så fortæller han sin historie med så stor intensitet at man glemmer alt om de 1000 andre personer der sidder i biografen. Goodfellas mener jeg dog endnu er hans bedste film, men The Departed er stadig en tour de force i filmhåndværk af højeste klasse.

Selvom hele filmen funkler af Scorsese's kyndige hånd, så overraskede det mig trods alt hvor slavisk den følger sit oprindelige oplæg; Infernal Affairs. Dét at The Departed ikke er noget originalt manus, er netop det som frarøver den sidste stjerne.

Men det er enormt tilfredsstillende at se hvilke pragt præstationer den gamle hane, kan trække ud af Hollywood's unge kyllinger. Alle skuespillere brager gennem filmen som et godstog, og det gør filmen så opslugende at den ikke føles ét sekundt for lang.

En stor hånd til en genial personinstruktør, og et dybt engageret hold skuespillere. Det eneste jeg manglede var den næsten obligatoriske cameo-rolle med Scorsese selv.
The Departed