Forrygende kedsomhed

1.0
Sympathy For Mr. Vengeance er helt igennem forfærdelig kedelig.

Chan Wook-Park har egentlig talentet i orden. Det så vi tydeligt med den fremragende Oldboy, så hvad der er gået galt op i mandens hoved vides ikke. Jeg hader dybt at sige dette om en film, men denne er så forfærdeligt kedelig. Og så har han gjort et halvt stykke arbejde, ved at lade det ekpslodere i et voldsorgie hen imod slutningen. Desuden er hele filmen skide forvirrende, og man ender med at sidde tilbage med stykker, der hver for sig kunne blive godt.

Jeg sad flere gange under denne forestilling, og begyndte at kigge på mit ur. Jeg finder det skam muligt at lave en underholdene film om en døvstum mand, men Sympathy For Mr. Vengeance er bare en stor klump forviklinger, pakket ind i en fandens til indviklet historie, der bare keder, og som filmen skrider frem ser man bare flere tomme billeder, flere klip hvor vores kære hovedperson spiser nudler, og så mindst ventet bryder Sympathy For Mr. Vengeance ud i et fuldkommen psykopatisk voldsorgie. Jeg plejer som regelt ellers at være meget begejstret for asianske film, men denne her var næsten nok til at ødelægge mit billede af lige præcis dette land for at lave film. Den er samtidig også meget ulækker og uappetitlig, ikke bare på grund af de udpenslede tortur scener, men også da man flere gange ser flasker vores ene hovedperson har urineret i.

Skuespillet fejler overhovedet ikke noget, og det gør instruktionen søreme heller ikke. Chan Wook-Park kan sine sager hvad angår instruktion, men hvad angår historie i denne tamme forestilling er det lige til at tvivle på, om denne mand egentlig kan finde ud af det. Det er dæleme svært at forstille sig, at det er den samme mand der skabte Oldboy. Der miksede han sort komik uden problemer, men her i Sympathy For Mr. Vengeance bliver det bare skide åndsvagt og klodset, når Hr. Park også vil have lidt sort komik ind i det hele. For da den ofte kommer på de mest uventede tidspunkter (hvilket der fungerer forrygende i bla. a. Charlie Kaufman film).

Der er ikke meget andet at sige til Sympathy For Mr. Vengeance, end at det er forfærdligt kedeligt makværk. Og denne gang er der ikke nogen skuespillerpræstationer der kan løfte det op, det er bare fuldkommen horribelt fra start til slut. Enten elsker man den eller også hader man den, og jeg hører bestemt til den sidste gruppe. Det er meget lang tid siden, jeg har set så ringe en film. Jeg kan ikke foreslå den på nogen måde.
Sympathy For Mr. Vengeance