"One of the living for one of the dead"

3.0
Lad mig starte med at fastslå at The Dark på ingen måde er en nyskabende film indenfor gyser-/thrillergenren.
Dertil læner den sig for meget op ad eksempelvis The Ring og diverse andre japanske shockers fra nyere tid.
På den anden side undrede jeg mig ret meget over hvorfor The Dark ikke har fået mere omtale end den har, eftersom både Maria Bello og Sean Bean, der figurerer i filmens hovedroller, begge er respektive skuespillere med kendte og anerkendte film på CVet.

Efter det første kvarters tid indså jeg dog at en pænt stor portion af The Dark's historie og plot er mere eller mindre direkte planket fra The Ring, for eksempel den lille sorthårede spøgelsespige, fårene der løber ud over klippesiden m.m.

Det at "låne" ting fra andre film, i dette tilfælde The Ring, er selvfølgelig en vidt udbredt eksercits indenfor det filmiske (Dark Water comes to mind..) og har man ikke noget imod dette er The Dark såmænd ganske udemærket underholdning.
Personligt må jeg indrømme at have været ret godt underholdt, selvom den nagende fornemmelse af at have set det hele før aldrig helt slap sit tag i mig.

Anyway, The Dark er en visuelt flot film, den forgår i stemningsfyldte walisiske naturomgivelser; de grå klippesider, den overskyede himmel, det mørke ocean etc. tildeler filmen en fed atmosfære.

Skuespillet er såmænd også overbevisende og der skal ikke lægges skjul på at der er et enkelt ckok eller to i løbet af filmen.

Som gyserfilm er The Dark middelmådig - jovist, den er underholdende, flot og med gode skuespillere, men med for meget "lånt" fra The Ring rent plotmæssigt.

Har man ikke set The Ring vil The Dark måske forekomme mere end blot middelmådig.

3 stjerner med lille pil op.
The Dark