Genial komedie!

6.0
Der er nogle ting, der bliver bedre og bedre jo mere man oplever dem. Komedien 'Napoleon Dynamite' er en sådan en film. Første gang jeg så den syntes jeg, at den var udmærket, men lidt for stenet. Fik så mulighed for at se den igen og anden gang var langt bedre. Der er egentlig ikke rigtigt som sådan nogle specielle konflikter der lægges meget op til, historien kører nærmest lige så stille for sig selv. Så den ses bedst ved at nydes i øjeblikket.

Det er personerne i filmen og deres skævhed, der gør filmen så genial efter min mening og gør, at filmen kan nydes i øjeblikket. Alle personer er sære på hver deres måde. Napoleon er en stor ranglet teenager med krøllet hår, åben mund, hestebluser, i det hele taget har sin helt egen unikke stil. Han ligner umiddelbart en klassisk nørd, men det er han ikke. Han er meget teenage-vred, hvis nogen irriterer ham tøver han ikke med at sige 'friggin idiot!' hvis hans klassekammarater generer ham. Samtidig er han også meget barnlig på nogle måder. I den første scene (mener jeg nok) tager han en eller anden superman-agtig figur frem i skolebussen, kaster den ud af vinduet, og holder den fast i en snor så den rutscher hen af jorden...

Napoleons bror, Kip sidder mest foran sin computer og chatter med sin 'soulmate', som han senere i filmen møder. Ellers hænger han en del ud med Rico, der er deres fætter. Rico eller Uncle Rico er baseball-fanatiker og har engang, ifølge ham selv kunne kaste en bold en kvart mil (eller også var det en halv, kan ikke huske det). Han tager tit ud og laver filmer sig selv kaste baseball-bolde.

Der er masser af andre sære personligheder i filmen, jeg kan sådan set ikke komme i tanke om nogen lidt normal i filmen, der har en større rolle.

Men altså, jeg er helt vild med filmen. Den er, efter min mening utroligt sjov. Humoren er.. Ja, jeg ved ikke helt hvad man skal kalde den. Den har ihvertfald lidt samme fandenivolskhed som 'Freddy got fingered'. Ellers er det bare en film, der skal opleves. Hvis man vil se en sjov film, uden den store historie, men bare med skæv humor i kraft af personerne, kan jeg ikke anbefale 'Napoleon Dynamite' varmt nok. Den er en af de bedste komedier, der er lavet. Basta!
Napoleon Dynamite