Gyserfilmen er død

3.0
Ju On: The Grugde er middelmådig gyser, der aldrig rigtigt hæver sig over middelmådigt, men heller aldrig rigtig bliver sløv og kedelig.

Absurd er nok ordet der passer bedst til Ju On: The Grudge. Den er simpelthen så pisse langt ude, at man bliver efterladt med en humoristisk tone i kroppen. At den var den samme instruktør der lavede The Ring (den japanske altså) er simpelthen ikke helt til at forstå. I The Ring var den er kilometer tyk stemning, der hele tiden formåede at presse os, men i denne her er der simpelthen så mange overdrevene gys, der simpelthen alle sammen er samlet op i en stor klump. I starten fungerer det udmærket, men langsomt som filmen skrider frem, bliver det åndssvagt og klodset.

Det spolerer dog ikke at Ju On: The Grudge er sindsoprivende og hamrende uhyggelig. Hvis man er nybegynder til denne genre, vil jeg gerne have lov til at foreslå et lidt mere mildt sted. Bare fordi at der er for mange gys, behøver ikke betyde at man ikke holder hænderne op foran hovedet, og kigger gennem en sprække.

Skuespillet i Ju On: The Grudge er meget irriterende for at sige det lige ud. Alle render rundt og hviner i vilden sky, og lægger slet ikke deres kræfter i deres rolle. Alle virker udmattede og trætte, og minder mest om skoledrama.

Et par gode gys hæver Ju On over de 2 stjerner. Det er et af de film man helt skulle leje med sine venner/veninder, til en filmaften eller noget i den stil. Takashi Shimizu er et af de instruktører, man for alvor troede var et nyt supertalent, men han er bare gået ned ad bakke med hans mange efterfølgere og Hollywood genindspilninger. Gysergenren er ved at drukne sig selv, i tåbeligheder, klichéer og perfektionisme hvad angår rådne efterfølgere. Den moderne gyserfilmen er død, hurra!
Ju-on: Forbandelsen