Wild wild space

3.0
Jo, jeg har da hørt noget om en eller anden tv-serie. - Firefly hed den vidst, og det var vidst noget med nogle seje rumrøvere der gav den los. Og så var det noget om at serien kun kørte én sæson.

Det er alt hvad jeg ved om baggrunden for Serenity. - En film som fik chancen for at afslutte sin korte levetid på tv, med en spillefilm i bredformat. Måske havde filmoplevelsen været anderledes, hvis jeg i forvejen havde et tilhørsforhold til seriens univers. - Og måske ikke.

Det er naturligvis en film der lider stærkt under et skrabet budget. Rumeventyr koster penge, og Serenity har ikke haft de økonomiske midler på plads. Det medfører en del teatralsk opstillede eksempler på scenografi. Det medfører også nogle digitale effekter, som i værtste fald ligner et xbox spil. Der har ikke været råd til de virkelige gode skuespillere eller stuntkoordinatorer.

Så i sidste ende ligner det hele et meget langt og meget dyrt afsnit af en tv-serie. Serenity bevæger sig tydeligvis ikke som en spillefilm.

Manuskriptet gør nu heller ikke noget godt for filmen. - En ting der måske ikke havde kostet så meget. Der er lidt for mange tilfældigheder og flagrende idéer som ikke følges til dørs.

Nuvel, det er ikke nogen katastrofefilm, og den har da sine momenter. Stillistisk er det en sjov genrehybrid, der sammensmelter sci-fi med western. Underholdningsværdien er ganske tilforladelig, og for fans af genren vil det sikkert vække en dyb ærgelse over at man ikke ser flere af den slags film på markedet.

Serenity har, trods sine tomme kassekredit, også et stænk appel.
Serenity