Næsten perfekt

5.0
Notorious har den klassiske Hitchcock historie, hvor man sidder med spænding i hele kroppen til filmens slutning, en kvinde, Alicia (spillet med utrolig kraft af Ingrid Bergman) udpeges til at skulle udspionere en gruppe af hendes faders venner, en gruppe tyske nazister. Alicia indleder dog et forhold med den amerikanske agent Devlin (Cary Grant) som har sine foredomme og bekymring da Alicia beslutter sig for at gifte sig med en af de tyske bagmænd Alexander Sebastian (Claude Rains) for ikke at ødelægge sit cover som spion.

Notorious havde været en perfekt Hitchcock film, dog syntes jeg at der manglede en del kemi mellem de to hovedrolle indehavere og savnede og en scene eller 2 der virkelig viste deres kærlighed, trang og deres frustration over ikke at kunne få hinanden. Jeg savnede også en form for rød tråd igennem hele filmen, da jeg syntes filmen nogle få steder sprang enkelt og elegant over enkelte historiemæssige detaljer, som kunne havde været vigtigt at få uddybet. Dog er Notorious stadig bedre en største delen af de film der bliver lavet idag, og slutningen var gangske enkelt genial.

Spoiler:

Elskede virkelig hvordan Sebastian stille og roligt nærmede sig huset som var det hans dødstime, hvor hans venner stod som glupske ulve og ventede på ham, det mindede mig nærmest om Johnny Depp i slutningen af The Ninth Gate hvor han går igennem helvedes port.
Berygtet