Who will be next?

4.0
21 Grams er fængslende. Så fængslende at man nærmest sidder tætpakket i bås filmen igennem.

Alejendro Ganzález Iñárritu er uden tvivl vores tids største instruktør. Han når en til benet, hvad angår liv – såvel som død. Det er ganske få instruktører, der kan dette. 21 Grams er næsten spænende hele vejen. Samtidig er den poetisk, og i visse punkter stillestående på den spænende måde. Selvom det er barsk er det satidigvæk dejlig filmnydelse.

Det er først når ti øren falder at det egentlig er en forrygende stærk bedrift. Den er ganske god og fremragende, men det er dog kun når instruktionen og resten af crewet kan spille op imod de tre ultra-stærke hovedrolleindehavere den får den sidste snert af mesterlighed, der jo er i Iñárritu’s film.

Det er dog et til svagt punkt. Den foregår ikke kronologisk. Ikke at jeg har noget imod dette, for det fungerede blænende i Tarantino’s Pulp Fiction. Brikkerne falder skam ganske vellykket på plads, men da man følger episoderne hver for sig i alt for korte scener, mister man nemt overblikket og det bliver derfor en sand rodeforestilling.

Men man går dog aldrig galt i byen, hvis man gerne vil have lidt hjernetræning samtidig med et stærk og konstant fascinerende drama. Der er denne intensitet og glohed ved 21 Grams.

Naomi Watts er et af de navne jeg har bidt mærke i. Hun er helt forrygende. Hun spillede ren skrigedukke i King Kong, men efter jeg så hende i nogle andre film, blev mit syn ændret voldsomt. Hun er simpelthen bare fantastisk og måske et af de mest lysende unge talenter. Og så er der jo aldrig noget at klage over ved Penn og Del Toro. Ifølge mig burde dette var et af de bedste casts nogensinde.

Se hellere dette stærke drama. Du føler dig ganske godt tilpas bag efter. Den er dyb, og du føler dig højest sandsynligt klogere bagefter.
21 gram