Den gamle bliver ved!

6.0
Personligt fandt jeg Scorsese’s The Aviator fremragende, og kunne derfor gå ind til hans nye film The Departed med gode fornemmelser. For mig var Scorsese allerede på toppen med The Aviator, så han behøvede for mit vedkommende ikke rette på noget på den front, kun at leve op til The Aviator og hans tidligere værker. Og det gør The Departed også på bedste vis. Udover de høje forventninger, som man nu altid har til Scorsese, så vender han med Departed tilbage til det hårdkogte gademiljø, han så inderligt elsker at skildre. Storbyens grimme ansigt.

The Departed er på mange måder en fængslende film, der har en begavet handling som drivekraften. Og selvom det måske ikke er dybt originalt det vi bliver præsenteret for i Departed, så leverer filmen varen på alle planer. Manuskrtptet er gennemført, og byder på gode personskildringer, som vi lærer at kende, og vi slipper dem ikke. Derudover har filmen en lang række af imponerende replikker, som sidder lige i skabet. SE DEN FILM!

Det er Scorsese’s tredje film med Dicaprio i hovedrollen, og det er bestemt ikke blevet mindre godt denne gang. Han er formidabel god i rollen som den temperamentsfulde undercover, som må finde sin identitet, men er på randen af et psykisk sammenbrud. Fantastisk og nuanceret præstation af de helt store. Damon er ligeledes fremragende i sin rolle, som den charmerende trold, men bag facaden er det ikke et kønt billede vi ser af ham. Wahlberg kan sagtens følge med de to herre, da han viste gode kvaliteter i Four Brothers, og dem har han taget med her, og brugt dem til fulde. Listen er uendelig, og hvis vi lige ser på nogle af de old boys der skal fremhæves, så er Nicholson den der er mest iøjnefaldende. Han er vanvittig god med en humoristisk sans, der gør hans rolle mindeværdig. Men også Baldwin, Sheen og alle de andre old boys, giver en kamp til stregen. Flere folk leverer præstationer der er oscarværdige.

En varm anbefaling til alle dem der godt kan lade sig underholde af en film, der lever på gode personskildringer, begavet handling, drama og højspænding. Og ved gensyn bliver den kun bedre. Et mesterværk, og klart bedre end Hong Kong udgaven.
The Departed