Årets dummeste

1.0
Magen til dårligt fortalt sludder skal man lede længe efter. Til trods for, at vi efterhånden er ved årets udgang, er jeg ikke bleg for at udråbe "Lady in the water" til årets dårligste film.

Én ting er, at filmen er decideret kedelig og dårligt fortalt. En anden ting er at undervurdere sit publikum i dén grad, Shyamalan gør. Igen og igen skal den elendige godnat-historie, som ligger til grund for filmen, fortælles - bare lige for at få selv den tungeste tilskuer blandt publikum med, går jeg ud fra. Men igen - hvis ikke netop denne type tilskuer købte historien, hvem fanden ville så?!

Derudover er historien i sig selv så forbandet forudsigelig, at instruktøren har følt sig nødsaget til konstant at lægge dumme, dumme twists ind i filmen. Dette ville være fint, hvis det var gode twists, men de er som skrevet blot...dumme! "Nå, var det alligevel ikke kryds-og-tværs-manden, der skulle løse gåden?!" Dette i sig selv er bare SÅ tåbeligt, men nej - det er hans lille søn...der finder de nødvendige svar på bagsiden af...cornflakes-pakker! Og sådan fortsætter det...i guder.

Shyamalan har desuden lagt et ubehjælpsomt meta-aspekt ind i filmen - dette i form af den filmkritiker, der logerer i lejlighedskomplekset. Denne kommer flere steder - på bedste "Scream"-vis - med kommentarer, der refererer til filmen selv...det er pinligt dårligt.

Til slut skal det da også lige nævnes, at castet er elendigt. Bevares, Paul Giamatti kan spille - det ved man jo, men hvorfor helvede skal han sige ja til sådan noget makværk?

Jeg håber virkelig, at dette går hen og bliver M. Night Shymalans sidste værk. Han har aldrig før lavet andet end middelmådige film, men dette er dog af en så tarvelig kvalitet, at jeg kun kan håbe det værste for manden karrieremæssigt.

Og til slut lige et velment råd - SÅ HYR DOG EN MANUSKRIPTFORFATTER FOR HELVEDE!!!
Lady in the Water