Virkelig god historie, men filmen skuffer når man kender historien på forhånd

3.0
Har læst de to første bøger i triologien for lang tid siden. Længe før de overhoved udkom i DK. Jeg er stadig den dag idag fuldstændig tryllebundet af historien, så jeg gik i biografen med store forventninger. Havde dog hørt på forhånd at filmen ikke fulgte historien 100%, men var stadig meget spændt på at se den.
Jeg må sige at jeg gik derfra lidt skuffet. Det genere mig at de har frasorteret så mange vigtige faktorer. Som sagt af en anden, føltes det som og at de racer igennem historien. Filmen er jo kun 2 timer lang. Hvorfor havde de ikke lavet den på 3 timer (ligesom LOTR)? På den måde havde de kunnet få mange flere detaljer med.

En anden ting der går mig på er at Arya bliver potræteret på en helt forkert måde. I filmen blomstre hendes og Eragon's følelser for hinanden, men i bogen er hun meget mere kold og professionelt fokuseret. Hendes primærer job og opgave er Varden og deres kamp mod kongen. Man skal jo tænke på at hun er en flere hundrede år gammel elf. Det er som om at de har presset en romance ind i filmen, fordi kærlighed måske sælger bedre. Hvad ved jeg. Det er i hvert fald helt ude i hampen i forhold til bogen.

Af skuespillerne var jeg kun rigtig tilfreds med Jeremy Irons. Han er fænomenal som Brom. Malkovich er jeg lidt skuffet over. Kongen er en selvcentrede led satan, som er frygtet af alt og alle. Malkovich gør ham lidt for blød i kanten. Han er ikke skarp og frygtindgydende nok.
De andre skuespillere gør det helt ok, men ikke spetakulært. De er heller ikke så erfarende og det kan ses, men det er ok.

Har man ikke læst bogen på forhånd, så er det en film som jeg vil anbefale.

Det er første gang nogensinde, hvor jeg uden tvivl foretrækker bøgerne. Normalt er jeg ligeså underholdt med filmene, som med bøgerne (Eks: Harry Potter og LOTR)

Eragon er en film, som jeg vil anbefale, men der er et "Men". Man skal nok glemme at den er lavet på baggrund af en bog og så bare lade sig underholde. God fornøjelse =)
Eragon