Vellykket debut!

4.0
Den kvindelige instruktør Nicole Kassell viser gode takter i hendes debutfilm The Woodsman med Bacon i hovedrollen. Temaet er gravalvorligt, men også relevant. Becon, der spiller den pædofile Walter, vender hjem efter 12 år bag tremmer. Han er selvfølgelig en plaget mand for livet, der nu ønsker at være et ”normalt” menneske, men må hele tiden leve i frygt for et tilbagefald, og samtidig skal han kæmpe mod de mange fordomme han møder. Vil hans fortid altid indhente ham, eller kan han blive et bedre menneske? Den kvindelige instruktør kommer fint omkring sine emner og personer på en ægte og sandfærdig måde. Man lever sig godt ind i rollerne, især i Bacons usympatiske rolle, og den indre kamp han kæmper for at få sig en "normal" tilværelse. Slutningen giver en smule håb om, at der er godhed i ham, på trods af hans grove handlinger.

Bacon har gjort et fantastisk godt stykke arbejde i en krævende rolle. Hans talent sættes virkelig på prøver her, og det klarede han ganske godt må man sige.

Men altså en utrolig vellykket og godt præsenteret drama om et menneske der er plaget af fortidens synder. Det er der måske intet nyt eller originalt i, men når filmen fortælles med en sjæl, som denne her, fænges man af både temaet og selve fremstillingen. Og så må vi jo byde den kvindelige debutant velkommen til branchen, og håber hun fortsætter med de gode takter.
The Woodsman